Телефон за контакт  
 

 0884 75 56 46

          

Теменужка

22.01.2021 13:11:29

Теменужка

Името "Теменуга" произлиза от френската дума pensée , "мисъл" извесна е още като виола, виолетка, кокорче и т.н.

Градинска теменужка или Viola Wittroskiana, e хибрид наречен на шведския ботаник Veit Brecher Wittrock(1839–1914)

Любимо цвете за много градинари, създаваща неуписуем разкош в месеците на покой и сивота в градините ни. Допълваща част при липса на цветове и аромати през зимния сезон.

Градинската теменужка е непретенциозно, едногодишно или двугодишно растение. Тези деликатни, изглеждащи дори нежни растения могат да покажат силна издръжливост и приспособимост при неблагоприятни услови на живот за повечето растения.

Препоръчително е да засаждате теменужките през есента, на места с изразено слънчево изложение със следобедна сянка и добре дренирана почва.

Така осигорявате по-добро окореняване на растенията и много по-обилен цъфтеж през слънчевите зимни месеци и още повече пролетта.

Цветовете са яйцевидни, размерът им варира според сорта от 3 до 9 см, и височина от 15 до 30 см.    

Богата гама от багри и цветове. Различен начин на разтеж- вертикален и хоризонтален, и определя задължително място в градината или терасата ни.

  

 Напоследък каскадната виолата заменя с красотата и дотолепието си ...непоклатимите сакъзи от прозорците ни.

Периода на цъфтеж на теменужките е около 6 - 7 месеца. Неизбежно след настъпване на горещите летни месеци, растенията се премахват от градината и се заменят с други цветя.

  Мини теменужки, това са едни от най-привлекателните представители на този вид. Богатство от чисти цветове или разкошни миксове от трицветни мини теменужки. Силно ароматни и продължително цъфтящи видове. Хит на пазара.

    

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезно

Полезно

Теменужка

Теменужка

Името "Теменуга" произлиза от френската дума pensée , "мисъл" извесна е още като виола, виолетка, кокорче и т.н.Градинска теменужка или Viola Wittroski Името "Теменуга" произлиза от френската дума pensée , "мисъл" извесна е още като виола, виолетка, кокорче и т.н.Градинска теменужка или Viola Wittroski 2021-12-08T11:16:53+02:00 Теменужка

<p><iframe width="560" height="314" src="//www.youtube.com/embed/buunKpqZ2hs" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></p> <p></p> <p></p> <p>Името "Теменуга" произлиза от&nbsp;<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/French_language">френската</a>&nbsp;дума&nbsp;<em>pens&eacute;e</em>&nbsp;, "мисъл"&nbsp;извесна е още като виола, виолетка, кокорче и т.н.</p> <p>Градинска теменужка или Viola Wittroskiana, e хибрид&nbsp;наречен на шведския ботаник&nbsp;<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Veit_Brecher_Wittrock">Veit Brecher Wittrock</a>(1839&ndash;1914)</p> <p>Любимо цвете за много градинари, създаваща неуписуем разкош в месеците на покой и сивота в градините ни. Допълваща част при липса на цветове и аромати през зимния сезон.</p> <p>Градинската теменужка е непретенциозно, едногодишно или двугодишно растение. Тези деликатни, изглеждащи дори нежни растения могат да покажат силна издръжливост и приспособимост при неблагоприятни услови на живот за повечето растения.</p> <p><strong>Препоръчително е да засаждате теменужките през есента</strong>, на места с изразено слънчево изложение със следобедна сянка и добре дренирана почва.</p> <p>Така осигорявате по-добро окореняване на растенията и много по-обилен цъфтеж през слънчевите зимни месеци и още повече пролетта.</p> <p>Цветовете са яйцевидни, размерът им варира според сорта от 3 до 9 см, и височина от 15 до 30 см. &nbsp;&nbsp;&nbsp;</p> <p>Богата гама от багри и цветове. Различен начин на разтеж- вертикален и хоризонтален, и определя задължително място в градината или терасата ни.</p> <p>&nbsp;&nbsp;</p> <p>&nbsp;Напоследък каскадната виолата заменя с красотата и дотолепието си ...непоклатимите сакъзи от прозорците ни.</p> <p>Периода на цъфтеж на теменужките е около 6 - 7 месеца. Неизбежно след настъпване на горещите летни месеци, растенията се премахват от градината и се заменят с други цветя.</p> <p>&nbsp; Мини теменужки, това са едни от най-привлекателните представители на този вид. Богатство от чисти цветове или разкошни миксове от трицветни мини теменужки. Силно ароматни и продължително цъфтящи видове. Хит на пазара.</p> <p>&nbsp; &nbsp;&nbsp;</p>

Сравнение на продукти