Телефон за контакт  
 

 0884 75 56 46

          

Японски вишни

Oct/ 6/2019

Японски вишни

Японските вишни са широко разпространени в умерения климатичен пояс на Северното полукълбо. Заедно с хризантемата, черешовия цвят се смята за национално цвете на Япония. Изключително богато разнообразие на цъфтящи вишни или Sakura, носещи културата на изтока. Hanami е ритуал на съзерцание на цъфтежа на японските вишни (Cherry Blossom Season). Традиционно всяка пролет в Страната на изгряващото слънце се устройват пиршества под балдахин от вишневи дървета, символ на преходността на живота и мимолетната красота. Едри кичести цветове и богат набор от багри, преливащи от бяло до малиново розово.

      Студоустойчиви и толерантни към градска среда. През последните години Sakura започва да буди интерес и у нас. Разсадник Нановски може да ви предложи разнообразие от японски вишни в контейнер. Предимство, което позволява да закупите растението по-време на цъфтеж и да изберете най-предпочитаната от вас Sakura:

- Prunus serr. Kanzan

 

- Prunus serr. Pink Perfection

- Prunus serr. Royal Burgundy

- Prunus serr. Kiku-shidare Zkura

- Prunus serr. Amanogawa

- Prunus serr. Shirofugen

         Sakura- та  има скромни изискванията за отглеждане. За начало е добре, да изберем подходящо място за засаждане, може да бъде напълно слънчево или частично засенчено, в комбинация с добре дренирана почва. Торене с добре угнил оборски тор е предимство, между него и корените задължително се поставя защитен слой от предварително изкопаната пръст. Поливането трябва да бъде редовно, особено горещите летни месеци. Резитбата е важно условие, за да може растението да оформи гъста корона, която ще забави растежа, но ще осигури гъстота и обилен цъфтеж.Повечето японски вишни за разлика от познати сортове, не плододават. Подходящи са за малки и големи градини, паркове и улични дървета.

 

 Японските вишни са изключително желани и популярни из целия свят. Едни от най-впечатляващите пролетно цъфтящи широколистни дървета. Само ако познавате тяхната красотата може да добиете представа за опиянението, което съзерцаващите добиват по време на цъфтеж.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезно

Полезно

Японски вишни

Японски вишни

Японските вишни са широко разпространени в умерения климатичен пояс на Северното полукълбо. Заедно с хризантемата, черешовия цвят се смята за национално цв Японските вишни са широко разпространени в умерения климатичен пояс на Северното полукълбо. Заедно с хризантемата, черешовия цвят се смята за национално цв 2021-01-22T14:11:06+02:00 Японски вишни

<p>Японските вишни са широко разпространени в умерения климатичен пояс на Северното полукълбо. Заедно с хризантемата, черешовия цвят се смята за национално цвете на Япония. Изключително богато разнообразие на цъфтящи вишни или Sakura, носещи културата на изтока. Hanami е ритуал на съзерцание на цъфтежа на японските вишни (Cherry Blossom Season). Традиционно всяка пролет в Страната на изгряващото слънце се устройват пиршества под балдахин от вишневи дървета, символ на преходността на живота и мимолетната красота. Едри кичести цветове и богат набор от багри, преливащи от бяло до малиново розово.</p> <p>&nbsp; &nbsp; &nbsp; Студоустойчиви и толерантни към градска среда. През последните години Sakura започва да буди интерес и у нас. Разсадник Нановски може да ви предложи разнообразие от японски вишни в контейнер. Предимство, което позволява да закупите растението по-време на цъфтеж и да изберете най-предпочитаната от вас Sakura:</p> <p>- Prunus serr. Kanzan</p> <p>&nbsp;</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14134/files/image/11.jpg" alt="" /></p> <p>- Prunus serr. Pink Perfection</p> <p>- Prunus serr. Royal Burgundy</p> <p>- Prunus serr. Kiku-shidare Zkura</p> <p>- Prunus serr. Amanogawa</p> <p>- Prunus serr. Shirofugen</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14134/files/image/12.jpg" alt="" /></p> <p>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;Sakura- та &nbsp;има скромни изискванията за отглеждане. За начало е добре, да изберем подходящо място за засаждане, може да бъде напълно слънчево или частично засенчено, в комбинация с добре дренирана почва. Торене с добре угнил оборски тор е предимство, между него и корените задължително се поставя защитен слой от предварително изкопаната пръст. Поливането трябва да бъде редовно, особено горещите летни месеци. Резитбата е важно условие, за да може растението да оформи гъста корона, която ще забави растежа, но ще осигури гъстота и обилен цъфтеж.Повечето японски вишни за разлика от познати сортове, не плододават. Подходящи са за малки и големи градини, паркове и улични дървета.</p> <p class="text-alignjustify"><img src="https://cdncloudcart.com/14134/files/image/13.jpg" alt="" width="387" height="258" />&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;Японските вишни са изключително желани и популярни из целия свят. Едни от най-впечатляващите пролетно цъфтящи широколистни дървета. Само ако познавате тяхната красотата може да добиете представа за опиянението, което съзерцаващите добиват по време на цъфтеж.</p>

Сравнение на продукти